Chirurgie dento-alveolara

Chirurgia orală şi maxilo-facială cuprinde tratamentul chirurgical al părţilor moi cervico-faciale, plastia reconstructivă în sfera orală şi maxilo-facială şi tratamentul chirurgical al afecţiunilor dento-parodontale.

 

Specialitatea cuprinde 2 parti:

 1. Chirurgia maxilo-faciala – ce presupune interventii de mare amploare, facute doar in urma unei internari (este nevoie de spitalizare) unde asistenta permanenta este obligatorie dupa realizarea interventiei necesare si

 2. Chirurgia dento-alveolara– ce cuprinde interventii realizate in mod curent intr-o clinica stomatologica, sub anestezie loco-regionala. In aceasta categorie putem regasi:

  • EXTRACTIA DENTARA NECHIRUGICALA (simpla) – prin care se extrage un dinte bolnav, ce nu mai poate fi tratat prin nicio metoda conservatoare.

  • EXTRACTIA DENTARA CHIRURGICALA

 

Dupa extractia, unui dinte, in locul ramas se va forma un cheag de sange care va ajuta la vindecarea osului si a gingiei. Pentru a opri sangerarea, a preveni infectia si a proteja acest cheag, peste rana se vor aplica comprese care se indeparteaza in maxim 1 ora de la extractie. De asemenea trebuie urmate cu strictete indicatiile post extractionale indicate de catre medicul chirurg.

 

REZECTIE APICALA

REZECTIE APICALA este o metoda chirugicala ce consta în extirparea apexului dentar împreuna cu tesutul osos înconjurator infectat, fiind precedata sau nu de tratamentul endodontic corect si de obturatia perfecta a canalului.

Indicatiile rezectiei apicale se pot grupa în mai multe categorii:

 • Probleme anatomice ce împiedica curatarea si obturarea corecta a canalului

 • Probleme ce tin de restaurarea protetica a dintilor implicati

 • Fracturi orizontale ale radacinii cu necroza apicala

 • Obstacole pe lungimea canalului radicular care nu pot fi depasite prin tratament endodontic

 • Erori de procedura în tratamentul endodontic

 • Leziuni periapicale mari care nu se mai rezolva prin tratament de canal.

Specializari

Dental

Alfa Denta - pune la dispozitia pacientilor servicii de: ortodontie, implantologie, parodontologie, protetica, estetica dentara, odontoterapie, endodontie si pedodontie.

Citeste mai mult Vezi lista tratamente

Beauty

De mai bine de 10 ani acidul hialuronic si botoxul au fost introduse si folosite cu succes in stomatologie. Nu poti vorbi despre estetica faciala fara sa te gandesti si la estetica dentara. Dintii tr...

Citeste mai mult Vezi lista tratamente

Contact